Subvencije za mala i srednja preduzeća u Preševu i Bujanovcu

Bez autora
Jul 23 2013

Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa potpisalo je danas sa 18 privrednika iz Preševa i Bujanovca ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za subvencionisanje malih i srednjih preduzeća i poljoprivrednih zadruga. Ugovori su potpisani u zgradi opštine Bujanovac, a na konkursu u ove dve opštine dodeljeno je ukupno 48 miliona dinara, i to za deset firmi iz Bujanovca i osam iz Preševa. Sredstva su dodeljena na osnovu programa mera o rasporedu i korišćenju sredstava za subvencionisanje privrednih subjekata u privatnom vlasništvu u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa, koji je Vlada Republike Srbije usvojila 30. aprila ove godine.

Subvencije za mala i srednja preduzeća u Preševu i BujanovcuKoordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa potpisalo je danas sa 18 privrednika iz Preševa i Bujanovca ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za subvencionisanje malih i srednjih preduzeća i poljoprivrednih zadruga.

U saopštenju se navodi da su ugovori potpisani u zgradi opštine Bujanovac, i dodaje da je na konkursu u ove dve opštine dodeljeno ukupno 48 miliona dinara, i to za deset firmi iz Bujanovca i osam iz Preševa.

Sredstva su dodeljena na osnovu programa mera o rasporedu i korišćenju sredstava za subvencionisanje privrednih subjekata u privatnom vlasništvu u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa, koji je Vlada Republike Srbije usvojila 30. aprila ove godine.

Na program mera pozitivno mišljenje dali su Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Uslovi za to da sredstva budu odobrena na konkursu bili su pozitivno poslovanje najmanje tri godine, da su preduzeća po osnovu poreza i doprinosa izmirila sve obaveze, da nije pokrenut stečajni ili postupak likvidacije, kao i da im u poslednje dve godine nije izrečena mera zabrane obavljanja delatnosti.

Takođe, uslov je bio i da privredni subjekti imaju najmanje dva zaposlena na neodređeno vreme.

Na konkurs je pristiglo 56 prijava iz tri opštine, a rok za podnošenje prijava bio je 11. jun. U radu komisije učestovali su predstavnici Koordinacionog tela i sve tri opštine, predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i nezavisni ekspert.

S obzirom na to da među privrednim subjektima koji su konkurisali iz opštine Medveđa nije bilo ispravnih prijava, iznos od 12 miliona dinara ostao je neraspoređen.

Služba Koordinacionog tela donela je odluku da ponovi konkurs za firme iz Medveđe i on će biti raspisan u avgustu, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik